Ungdomschansen.se

Gör dina egna smycken

Att tillverka egna smycken är både roligt och kreativt. Det behöver dessutom inte vara särskilt svårt. Smyckestillverkning kan vara allt från att trä fina pärlor och medaljonger på ett snöre till lite mer komplicerade metoder, som exempelvis silversmide eller trådbindning. Makramé är en ganska lätt och dessutom en billig metod att tillverka fina smycken på. Det enda som behövs är textilsnören, instruktioner, en sax och lite textillim. Snörena som används är ofta vaxad bomull, nylon eller hampa. Det är viktigt att vara kreativ i alla åldrar och makramé är något som även de lite yngre barnen kan skapa fina smycken med.

Lär dig grunderna så här

Vänskapsarmband är ett exempel på smycken som är tillverkade i makramé-teknik. Du kan även tillverka så kallade shamballa-armband. Då behöver du förutom snörena speciella pärlor med strass. De är ganska lätta att få tag på i olika hobbybutiker eller online. Att tillverka smycken är ganska pilligt och kräver en del utrustning, speciellt om du vill arbeta med lite mer avancerade tekniker. Det lättaste är att ha en speciell plats där du arbetar med din smyckestillverkning, för det kan bli lite stökigt och dessutom jobbigt att plocka in och ut alla material varenda gång. En liten studio behöver inte vara så dyr att sätta upp. Det kan räcka med ett litet utrymme i ditt hus eller lägenhet, där du ställer ett bord och en hylla. Efter ett tag, när du har kommit igång och behöver ha lite mer utrymme till din tillverkning så kan du t.ex. investera i ett Attefallshus som är en perfekt storlek för en studio.gor-dina-egna-smycken-2

Oavsett vilken teknik du vill prova på måste du först lära dig grunderna. Det kan du göra genom att kolla på olika instruktioner online, köpa böcker där det står hur man gör eller gå en kurs. Om du vill arbeta med avancerade tekniker, som guld- eller silversmide, är det lättast att lära sig genom att gå en kurs. Du kan ofta hitta dem lokalt, genom medborgarskolan eller genom privata arrangörer. En sökning på nätet borde få upp många alternativ. När du har lärt dig grunderna i smyckestillverkning är det ganska lätt att designa dina egna smycken. skapandet är en uttrycksform som är personlig och reflekterar konstnärens personlighet. Lägg till stenar du tycker är fina, eller varför inte olika snäckor som du har hittat på stranden? Handtillverkade smycken är både en trevlig present att ge bort, samt en unik modeaccessoar till dig själv som du garanterat är ensam om. Blir du tillräckligt bra på att tillverka smycken, då kan du även sälja dem.