Ungdomschansen.se

Unga bloggare

Det finns många unga bloggare idag som försörjer sig på att skriva texter och publicera dem. Att blogga är att skriva om händelser man har varit med om och publicera sina egna tankar. Från början var det tänkt att vara text som vänder sig till de närmaste men över tiden så har bloggarna hittat en publik som följer dem. Bloggandet har funnits lika länge som Internet har existerat. Kenza, en 24-årig bloggare, har över en halv miljon besökare på sin blogg varje vecka och lika många följare på sitt Instagram.

Branschorganisation för bloggare

bloggare i Sverige startar branschorganisation vilken kommer att kallas för Influencers of Sweden. Detta har skapats ur nätverket Better Bloggers där bloggaren Clara Lidström är ordförande. Just nu är 1 200 bloggare medlemmar i nätverket Better Bloggers som har funnits i två år. Clara är mer känd som Underbara Clara och har en blogg där hon skriver om mode, inredning, musik, böcker och hantverk från Norrland. Hon har även vunnit utmärkelsen Årets nyföretagare år 2013 av Almi. Clara säger att branschen är relativt ny och mycket kan utvecklas, men att de har en otrolig genomslagskraft. I Sverige finns även väldigt många intressanta profiler.

Blondinbella är en populär bloggare

Isabella Löwengrip, känd som bloggaren Blondinbella, startade sin bloggkarriär tidigt. Redan vid 14 års ålder började hon skriva i sin blogg Blondinbella, och blev därmed en av Sveriges största sociala påverkare. 2015 hade bloggen över en miljon besökare i veckan och blev Nordens största blogg. Förutom sin blogg har Isabella Löwengrip startat många företag, bland annat ett skönhetsmärke som heter Löwengrip Care & Color, LCC. Dessutom har hon medverkat i olika TV-program, där hon både ha varit programledare och gäst. Hon använder sin blogg som marknadsföringskanal, vilket har kritiserats av många utomstående. Hon har vunnit många utmärkelser, bland annat för Årets blogg.